Description
Weinfurore
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Die Wortakrobatik "Ty. . .ego" am Etikett ist dem Umstand geschuldet, das die Sorte TEROLDEGO in Südtirol nicht zugelassen ist. Heinrich Mayr am Nusserhof aber davon unbeirrt einen feinen Wein macht. In der Nase eine wirklich kühl-blättrige Note, Hibiskus, Tannennadeln, Schwarzkirsche, Wacholder, Bleistift, dazu leichte Röstaromen mit etwas Leder und Lakritze. Am Gaumen eine schlanke kühle Textur, wieder grünliche Anklänge, feinkörniges rauchiges Tannin, gut passende Säure, zart tintig und sehr elegant im Finish mit gutem Zug und Länge. [GB 02/2024]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Nature-orientated |
Soil: | Gravel, Sand, Psephite |
Character: | rich + minerally |
Produced in: | Italy |
Origin: | Südtirol (South Tyrol) |
Vintage: | 2017 |
Food Pairing: | Steaks, Pasta |
Grape Variety: | Teroldego |
Category: | Red Wine |
Closure: | Natural Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2020 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | IT-BIO-013 |
Bottled by: |
Weingut Nusserhof Josef-Mayr-Nusser-Weg 72 39100 Bozen, Italy Phone +39 0471 978388 |
Item no.: | 25412 |