Furmint Tokaj 2018
Description
Weinfurore
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Dieser trockene Furmint stammt von über 45-jährigen Reben aus der Tokaj im östlichen Ungarn. Massive -fast ungestüme- Nase nach grünen Kräutern, Zitronenmelisse, Akazie, Weingartenpfirsich, ein Hauch von grünen Walnüssen, auch rauchig-kreidige Eindrücke. Am Gaumen anfangs eine schmelzige Textur, gleich aber setzt auch die dezente Würze und feinherbe Säure der Sorte ein, dazu ganz zartes Tannin, sehr anspruchsvolles Fruchtspiel, wird mit der Zeit (und Luft) zunehmend burgundisch. [GB 05/2020]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Furmint |
Vintage: | 2018 |
Origin: | Tokaj |
Style: | dry |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Food Pairing: | Asian FoodFishPoultry, Chicken |
Closure: | Diam Cork |
Wine Category: | White Wine |
Produced in: | Hungary |
Soil: | Vulcanic Rock |
Treatment: | Cask |
Character: | Natural wine - funky |
Cultivation: | Nature-orientated |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 20415 |
Actual alcohol: | 13,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 12-13 °C |
Best to drink: | 2019 to 2026 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Weingut Peter Wetzer Brennbergi 6/c 9400 Sopron, Hungary Phone +43 676 9120100 |