Description
Weinfurore
20
Claus Preisinger macht keine halben Sachen, der Xtravaganza 2013 ist sein erster Sekt nach der traditionellen Methode und der wurde direkt fast fünf Jahre auf der Hefe belassen. Heraus kommt ein erstaunlich feiner und eleganter Schaumwein, mit sehr feingliedriger Perlage und einer dezenten Wildheit, charmante Cremigkeit und eine straffe Säure, die für einen ordentlichen Zug sorgt, wunderbarer Sekt aus dem Burgenland, der viel Kühle und Frische mitbringt. Der Xtravaganza ist ohne Dosage und ohne Schwefel, ein sehr purer und geradliniger Sekt. [CB 10/2018]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Misc.: | Natural Wine, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Limestone |
Character: | fruity + minerally |
Produced in: | Austria |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Vintage: | 2013 |
Production Method: | Méthode traditionelle |
Food Pairing: | Asian Food, Fish, Poultry, Chicken |
Grape Variety: | St. Laurent |
Association: | Pannobile |
Category: | Sparkling Wine |
Closure: | Natural Cork |
Style: | dry, brut nature / zero dosage |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 11,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 9-10 °C |
Best to drink: | 2016 to 2020 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: | Wer anders?! |
Bottled for: |
Weingut Claus Preisinger GmbH Goldbergstr. 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2592 |
Item no.: | 19310 |
Notify me when this item is available