Description
Weinfurore
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Statement von Andi Weigand zu seinem Wein: "Old school MTH how it should be", heißt Reben von alten Rebstöcken (60 Jahre alt) mit einer alten Korbpresse gepresst und in alten großen Holzfässern ausgebaut, natürlich spontan vergoren und unfiltriert abgefüllt. In der Nase ein (noch) deutlicher Hefetouch mit einer schönen Zitrusfrische, dazu grüner Apfel und eine feine Kräuterwürze. Am Gaumen eine -für die Sorte- drahtige Textur mit einer saftigen Säure, die Aromatik wieder grün mit Apfel, Kräutern und Zitrus, hinzukommt etwas Grapefruit, der zarte Gerbstoff mit dem Hefeschleier verleihen ihm Grip und dadurch Länge. [GB Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic |
Soil: | Upper Triassic |
Character: | Natural wine - funky |
Produced in: | Germany |
Origin: | Franken |
Vintage: | 2022 |
Food Pairing: | Light Dishes, Salads, Asparagus |
Grape Variety: | Müller-Thurgau |
Category: | White Wine |
Closure: | Natural Cork |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 11,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 8-9 °C |
Best to drink: | 2023 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | DE-ÖKO-039 |
Bottled by: |
Weingut Gästehaus Weigand Lange Gasse 29 797346 Iphofen, Germany Phone +49 9323 3805 |
Item no.: | 25867 |