Description
Weinfurore
20
Beim Macvin handelt es sich um eine Spezialität des Jura, die meistens aus der Sorte Savagnin hergestellt wird, nämlich um einen mit Marc du Jura versetzten Likörwein. Wobei es sich eigentlich nicht um Wein handelt, denn es wird kein vergorener Wein, sondern Traubenmost mit dem Weinbrand gemischt und auf einen Alkoholgehalt von etwa 17 % Vol. eingestellt. So kann der Traubenmost nicht mehr Gären und bringt die Süße und viel Frische Frucht in den Macvin.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Stainless Steel Tank |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Character: | Natural wine - funky |
Produced in: | France |
Origin: | Jura |
Grape Variety: | Savagnin |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,62 l |
Actual alcohol: | 17,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 10-12 °C |
Best to drink: | 1 to 20 years |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | FR-BIO-01 |
Producer: |
Didier Grappe 48 Rte du Revermont 39230 Saint-Lothain, France Phone +33 384 371921 |
Item no.: | 25900 |