Description
Weinfurore
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Peters Wetzers hält seine Kékfrankos lange am Stock, sie werden sehr reif - oft erst Ende Oktober geerntet und danach in offenen Bottichen spontan vergoren. Mittleres Rubingranat, urige Nase nach dunklen Beeren, gedörrten Zwetschgen, Roggenbrot und Hefeteig, Eukalyptus, daneben Gewürze wie Lorbeer und Wacholder, sowie ein winziger Maischetouch. Am Gaumen ein sehr erdiger erster Eindruck, eingelegte Himbeeren, rote Ribiseln, ein Anflug von Zitrone, Säure und Tannin sind in guter Balance, wuchtig aber in sich sehr stimmig, bleibt sehr natürlich und lang im Abgang. [GB Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | Nature-orientated |
Soil: | Slate, Gneiss |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Hungary |
Origin: | Sopron |
Vintage: | 2022 |
Food Pairing: | Steaks, Hard Cheese, Pasta, Beef |
Grape Variety: | Blaufränkisch |
Category: | Red Wine |
Closure: | Diam Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 13,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 16-17 °C |
Best to drink: | 2023 to 2028 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Bottled by: |
Weingut Peter Wetzer Brennbergi 6/c 9400 Sopron, Hungary Phone +43 676 9120100 |
Item no.: | 26891 |