Description
Weinfurore
20
Nicoles Favorit des Jahres 2023! An der Grenze zu Fleurie wächst dieser Gamay an über 50 Jahre alten Rebstöcken auf den dort typischen Granit- und Schieferböden im ebenfalls typischen Gobelet-Verfahren. Sobald gelesen dürfen die Trauben in ganzen Büscheln und im Beton durch die Gärung gehen, bevor der Wein für sechs Monate wiederum in große Holzfässer kommt und schließlich unfiltriert und mit minimalstem Schwefeleinsatz auf die Flasche gezogen wird.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Concrete, Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | Nature-orientated |
Soil: | Slate, Granite |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | France |
Origin: | Beaujolais |
Vintage: | 2022 |
Grape Variety: | Gamay |
Category: | Red Wine |
Closure: | Diam Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 14-15 °C |
Best to drink: | 2023 to 2025 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Bottled by: |
Le Grappin 6 Rue du Tilleul 21190 Meloisey, France Phone+447758952846 |
Item no.: | 26167 |