Description
Weinfurore
20
Der Cabernet Franc Ruben ist ein Lagenverschnitt, der von 50 Jahre alten Reben stammt, die einen niedrigen Ertrag bringen mit kleinen, konzentrierten Beeren. Die Weinberge stehen auf von Ton und Kalkstein geprägten Böden. Nach der Lese werden die Trauben entrappt und für ca. 30 Tage auf Schale belassen, wodurch der Ruben seine Struktur bekommt. Anschließend wird die Maische sanft abgepresst und für 8 Monate in kleinen Holzfässern ausgebaut.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Soil: | Limestone, Clay |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | France |
Origin: | Anjou-Saumur, Loire |
Vintage: | 2020 |
Food Pairing: | Roasts, Steaks, Snacks |
Grape Variety: | Cabernet Franc |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | Red Wine |
Style: | dry |
Content: | 1,5 l |
Actual alcohol: | 13,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 16-18 °C |
Best to drink: | 2021 to 2025 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Calvez Bobinet 315 route de Montsoreau 49400 Saumur, France Phone +33 241 676250 |
Item no.: | 25041 |