Beschreibung
Stuart Pigott schreib bei James Suckling über den Spätburgunder Pares: »Breathtaking nose of ripe wild berries and herbs, savory and a touch of sous bois. Great concentration and amazingly mouth-filling for just 12.5%, this is a German pinot noir masterpiece and one of the wines of the vintage! Staggering length, the finish still tightly wound. You need some patience to get the best this has to offer. From biodynamically grown grapes. 100% whole cluster, wild-fermented, then 18 months in small oak. Unfiltered and unfined. Drinkable now, but best from 2025.«
Steckbrief
Ausbau: | Barrique, Großes Holzfaß |
Besonderes: | Spontangärung |
Boden: | Löss, Lehm, Kalkstein |
Charakteristik: | gehaltvoll + fruchtig |
Erzeugt in: | Deutschland |
Herkunft: | Rheinhessen |
Jahrgang: | 2021 |
Passt zu: | Braten, Pasta, Rind |
Qualität: | Qualitätswein |
Sorte: | Spätburgunder |
Verschluß: | Diam-Presskork |
Weinkategorie: | Rotwein |
Weintyp: | trocken |
Inhalt: | 0,75 l |
Vorhandener Alkohol: | 12,5 Vol.-% |
Empf. Trinktemperatur: | 16-17 °C |
Optimale Trinkreife: | 2025 bis 2032 |
Allergeninformation: | Enthält Sulfite. |
Abfüller: |
AdamsWein Altegasse 28 55218 Ingelheim, Deutschland Telefon +49 6132 790800 |
Artikelnr.: | 26214 |