Description
Weinfurore
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Ein Grenzgänger zwischen Rosé (zu dunkel)- und Rotwein (zu hell) - in jeden Fall ein gelungener Naturwein in hefetrüben, hellem Rubinrot. In der Nase -eher verhalten- nach Himbeere mit Rhabarber, dazu eine minimale Würze nach Zimtrinde bzw. Zedernholz und ein Hauch Minze. Am Gaumen eine frisch-herbe Textur, saftig, schlank, mit einem schönen Gerbstoff-Säure Kostüm das ihn guten Grip verleiht, dezente Cassis-Frucht, bleibt lange haften, äußerst angenehm im Nachhall. [GB 05/2022]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Extended Skin Contact, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Shell Limestone |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Austria |
Origin: | Weinland |
Vintage: | 2021 |
Food Pairing: | Asian Food, Snacks, Pasta |
Grape Variety: | Blaufränkisch |
Category: | Rosé Wines |
Closure: | Diam Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 10-11 °C |
Best to drink: | 2022 to 2026 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-902 |
Bottled by: |
Joiseph Natur Weingut Jungenbergweg 1A 7093 Jois, Austria |
Item no.: | 25681 |
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