Grauer Burgunder Freyheit 2014

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Description

Weinfurore
20
Dieser Wein kommt vom Joiser Hackelsberg, einem Nordwesthang im Leithagebirge mit kristallinen Schiefer- und Quarzitschieferböden. Neunzehn Tage auf der Maische vergoren, danach 14 Monate in gebrauchten Doppelbarriques ausgebaut, einschließlich biologischer Säureabau. Ein FREAKSTOFF. Sehr helles Rubingranat, in der Nase nach frischem Heu, gebrannten Haselnüssen und Orangenzesten, am Gaumen würzig, straff, Steinobstanklänge. Ein kräftiger Grauburgunder, voll Kühle und Spannung und mit animierenden Gerbstoffen und mineralischem Finish. [GB 04/2016]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Wine Category: White Wines
Character: rich + minerally
Vintage: 2014
Quality: Landwein
Style: dry
Grape Variety: Pinot Gris
Misc.: Natural WineFermentation on the skinsSpontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Treatment: Cask
Produced in: Austria
Closure: Glas (Vino-Lok)
Association: Pannobile
Soil: SlateQuartz
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Food Pairing: Asian FoodPoultry, Chicken
Contents: 0.75 l
Item no.: 16981
Actual alcohol: 12,0 Vol.-%
Residual Sugar: 1,9 g/l
Accidity: 4,7 g/l
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2015 to 2022
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Heinrich GmbH
Baumgarten 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 3176-0