Grauer Burgunder Freyheit 2014

ab 1 btl.
26,50
35,33 €/l
 
ab 6 btl.
25,18
33,57 €/l
Save -5%
per btl. of 0,75l incl. VAT plus shipping costs Auswahl Steuerzone / Lieferland
  • Not available
Contains sulfites.
Description
Weinfurore
20
Dieser Wein kommt vom Joiser Hackelsberg, einem Nordwesthang im Leithagebirge mit kristallinen Schiefer- und Quarzitschieferböden. Neunzehn Tage auf der Maische vergoren, danach 14 Monate in gebrauchten Doppelbarriques ausgebaut, einschließlich biologischer Säureabau. Ein FREAKSTOFF. Sehr helles Rubingranat, in der Nase nach frischem Heu, gebrannten Haselnüssen und Orangenzesten, am Gaumen würzig, straff, Steinobstanklänge. Ein kräftiger Grauburgunder, voll Kühle und Spannung und mit animierenden Gerbstoffen und mineralischem Finish. [GB 04/2016]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: Cask
Misc.: Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Soil: Slate, Quartz
Character: rich + minerally
Produced in: Austria
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Vintage: 2014
Food Pairing: Asian Food, Poultry, Chicken
Grape Variety: Pinot Gris
Association: Pannobile
Closure: Glas (Vino-Lok)
Wine Category: White Wine
Style: dry
Content: 0,75 l
Actual alcohol: 12,0 Vol.-%
Residual Sugar: 1,9 g/l
Accidity: 4,7 g/l
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2015 to 2022
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Heinrich GmbH
Baumgarten 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 3176-0
Item no.: 16981
Contact data