Description
Weinfurore
20
Dieser Wein kommt vom Joiser Hackelsberg, einem Nordwesthang im Leithagebirge mit kristallinen Schiefer- und Quarzitschieferböden. Neunzehn Tage auf der Maische vergoren, danach 14 Monate in gebrauchten Doppelbarriques ausgebaut, einschließlich biologischer Säureabau. Ein FREAKSTOFF. Sehr helles Rubingranat, in der Nase nach frischem Heu, gebrannten Haselnüssen und Orangenzesten, am Gaumen würzig, straff, Steinobstanklänge. Ein kräftiger Grauburgunder, voll Kühle und Spannung und mit animierenden Gerbstoffen und mineralischem Finish. [GB 04/2016]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Slate, Quartz |
Character: | rich + minerally |
Produced in: | Austria |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Vintage: | 2014 |
Food Pairing: | Asian Food, Poultry, Chicken |
Grape Variety: | Pinot Gris |
Association: | Pannobile |
Closure: | Glas (Vino-Lok) |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Residual Sugar: | 1,9 g/l |
Accidity: | 4,7 g/l |
Rec. drinking temp.: | 11-12 °C |
Best to drink: | 2015 to 2022 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Heinrich GmbH Baumgarten 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 3176-0 |
Item no.: | 16981 |
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