DE

Graue Freyheit 2015

ab 1 btl.
28,90
38,53 €/l
 
ab 6 btl.
27,46
36,61 €/l
Save -5%
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping Country of destination for tax calculation:
Not available

Description

Dieser Wein kommt vom Joiser Hackelsberg, einem Nordwesthang im Leithagebirge mit kristallinen Schiefer- und Quarzitschieferböden. Neunzehn Tage auf der Maische vergoren, danach 14 Monate in gebrauchten Doppelbarriques ausgebaut, einschließlich biologischer Säureabau. Ein FREAKSTOFF. Sehr helles Rubingranat, in der Nase nach frischem Heu, gebrannten Haselnüssen und Orangenzesten, am Gaumen würzig, straff, Steinobstanklänge. Ein kräftiger Grauburgunder, voll Kühle und Spannung und mit animierenden Gerbstoffen und mineralischem Finish. [GB Jg. 2014]
A La Carte
100
Falstaff
100
Gault Millau
20
Weinfurore
20
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Treatment: Cask
Misc.: Natural WineFermentation on the skinsSpontaneous Fermentation
Soil: SlateQuartz
Cultivation: organic
Character: rich + minerally
Produced in: Austria
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Vintage: 2015
Food Pairing: Asian FoodPoultry, Chicken
Grape Variety: Pinot Gris
Association: Pannobile
Closure: Natural Cork
Wine Category: White Wine
Style: dry
Contents: 0.75 l
Item no.: 18340
Actual alcohol: 12,5 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2016 to 2023
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Heinrich GmbH
Baumgarten 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 3176-0