Dope 2019
Description
Der Dope von Claus Preisinger ist ein anspruchsvoller Rosé, zum Großteil aus Blaufränkisch gekeltert, teilweise in der Amphore ausgebaut und mit ordentlich Struktur ausgestattet. Am Gaumen durchaus fordernd, mit feinem Tannin und griffiger Säure, dazu dezente Frucht, etwas Rhabarber, Sauerkirsche und eine leichte Reduktion, sehr drahtig und lebendig. Spannende Kombination als anspruchsvoller Spaß-Rosé! [CB 06/2020]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Rosé Blend (Cuvée) |
Soil: | Limestone |
Vintage: | 2019 |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Style: | dry |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Association: | Pannobile |
Produced in: | Austria |
Closure: | Crown Cap |
Wine Category: | Rosé Wines |
Treatment: | Stainless Steel Tank |
Food Pairing: | FishVeal |
Character: | Natural wine - easy |
Cultivation: | Nature-orientated |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 21423 |
Actual alcohol: | 11,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 8-9 °C |
Best to drink: | 2020 to 2022 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Claus Preisinger GmbH Goldbergstr. 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2592 |