Weißburgunder Paradiesgarten 2018

ab 1 btl.
27,90
37,20 €/l
 
ab 6 btl.
26,51
35,34 €/l
Save -5%
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping
Country of destination for tax calculation:
Not available

Description

Der Weißburgunder aus dem Paradiesgarten wurde in gebrauchten Barriques spontan vergoren und ausgebaut, anschließend nach 9 Monaten hefetrüb gefüllt. In der Nase spürt man gleich den Maischekontakt und die Hefelagerung: Birne, Quitte, Ananas, dazu ein Touch Gartenkräuter und ein leicht vanlliges Toasting. Am Gaumen eine hefige Textur mir feinem Schmelz, durchaus frische Säure, ein wenig Gerbstoff, prägnante -nicht zu reife- Frucht, die Mineralik wird von der noch vorhandenen Gärkohlensäure dezent unterstützt, bleibt gut hängen. [GB 10/2019]
Weinfurore
20
Falstaff
100
Gault Millau
100
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Wine Category: White Wines
Character: rich + minerally
Vintage: 2018
Quality: Qualitätswein
Style: dry
Grape Variety: Pinot Blanc
Misc.: Natural WineSpontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Treatment: Small Oak Barrel (used)
Produced in: Germany
Closure: Natural Cork
Soil: New red Sandstone
Origin: Pfalz
Food Pairing: Thai Food (spicy)Hard Cheese
Contents: 0.75 l
Item no.: 20711
Actual alcohol: 12,5 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 9-11 °C
Best to drink: 2020 to 2025
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: DE-ÖKO-039
Producer:
Seckinger Winary
Hintergasse 26
67160 Niederkirchen, Germany
Phone +49 6326 980217