Mischkultur 2020 Magnum
Description
Weinfurore
20
Was für eine Mischkultur?! Wohl ein Gemischter Satz - zart auf der Maische vergoren, ein sanfter Einstieg in das Natruwein Lager. Leicht hefetrübes Goldgelb, in der Nase vielversprechend nach Birne, gelber Apfel, etwas Quitte und Honigmelone. Am Gaumen eine schmeichelnd weiche Textur, nur wenig Säure, dazu ein leichter Hefetouch, auch ganz leichter Gerbstoff, bleibt äußerst angenehm am Gaumen stehen, toll. [GB Jg. 2019]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Gemischter Satz |
Soil: | Limestone |
Vintage: | 2020 |
Origin: | Weinland |
Style: | dry |
Misc.: | Natural WineExtended Skin ContactSpontaneous Fermentation |
Closure: | Diam Cork |
Wine Category: | White Wine |
Produced in: | Austria |
Treatment: | Cask |
Character: | Natural wine - easy |
Food Pairing: | SchnitzelLight DishesSalads |
Cultivation: | In conversion to organic-dynamic |
Contents: | 1.5 l |
Item no.: | 22848 |
Actual alcohol: | 11,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 9-10 °C |
Best to drink: | 2021 to 2024 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Joiseph Natur Weingut Jungenbergweg 1A 7093 Jois, Austria |