DE

Weißburgunder Edelgraben 2012

ab 1 btl.
31,50
42,00 €/l
 
ab 6 btl.
29,93
39,90 €/l
Save -5%
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping Country of destination for tax calculation:
Not available

Description

Ein außergewöhnlicher Weißburgunder, der nach der Maischegärung in Amphoren und Holzfässern, für 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut wurde, danach unfiltriert und ungeschwefelt abgefüllt. Intensive Kräuterwürze, frische Birne, Grapefruitzesten und etwas Honig. Am Gaumen sehr lebendig, frisch strukturiert, feine nussige Anklänge, salziger Nachhall, reifer Apfel im Abgang, viel Stoff, ein Wein mit viel Substanz und trotzdem einem grandiosen Trinkfluss. [CB 10/2014]
Weinfurore
20
Falstaff
100
Vinaria
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Character: rich + minerally
Vintage: 2012
Quality: Landwein
Style: dry
Grape Variety: Pinot Blanc
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Misc.: Natural WineFermentation on the skinsSpontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Treatment: AmphoraSmall Oak Barrel (used)
Produced in: Austria
Closure: Natural Cork
Soil: Shell LimestoneSlate
Association: Pannobile
Food Pairing: RoastsSchnitzelPoultry, ChickenVeal
Wine Category: White Wines
Contents: 0.75 l
Item no.: 15105
Actual alcohol: 14,0 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2014 to 2020
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Claus Preisinger GmbH
Goldbergstr. 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 2592