Weißburgunder Edelgraben 2012

ab 1 btl.
31,50
42,00 €/l
 
ab 6 btl.
29,93
39,90 €/l
Save -5%
per btl. of 0,75l incl. VAT plus shipping costs Auswahl Steuerzone / Lieferland
  • Not available
Contains sulfites.
Description
Ein außergewöhnlicher Weißburgunder, der nach der Maischegärung in Amphoren und Holzfässern, für 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut wurde, danach unfiltriert und ungeschwefelt abgefüllt. Intensive Kräuterwürze, frische Birne, Grapefruitzesten und etwas Honig. Am Gaumen sehr lebendig, frisch strukturiert, feine nussige Anklänge, salziger Nachhall, reifer Apfel im Abgang, viel Stoff, ein Wein mit viel Substanz und trotzdem einem grandiosen Trinkfluss. [CB 10/2014]
Falstaff
100
Vinaria
Weinfurore
20
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: Amphora, Small Oak Barrel (used)
Misc.: Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Soil: Shell Limestone, Slate
Character: rich + minerally
Produced in: Austria
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Vintage: 2012
Food Pairing: Roasts, Schnitzel, Poultry, Chicken, Veal
Grape Variety: Pinot Blanc
Association: Pannobile
Closure: Natural Cork
Wine Category: White Wine
Style: dry
Content: 0,75 l
Actual alcohol: 14,0 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2014 to 2020
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Bottled by:
Weingut Claus Preisinger GmbH
Goldbergstr. 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 2592
Item no.: 15105
Contact data