Description
Ein außergewöhnlicher Weißburgunder, der nach der Maischegärung in Amphoren und Holzfässern, für 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut wurde, danach unfiltriert und ungeschwefelt abgefüllt. Intensive Kräuterwürze, frische Birne, Grapefruitzesten und etwas Honig. Am Gaumen sehr lebendig, frisch strukturiert, feine nussige Anklänge, salziger Nachhall, reifer Apfel im Abgang, viel Stoff, ein Wein mit viel Substanz und trotzdem einem grandiosen Trinkfluss. [CB 10/2014]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Amphora, Small Oak Barrel (used) |
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Shell Limestone, Slate |
Character: | rich + minerally |
Produced in: | Austria |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Vintage: | 2012 |
Food Pairing: | Roasts, Schnitzel, Poultry, Chicken, Veal |
Grape Variety: | Pinot Blanc |
Association: | Pannobile |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 14,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 11-12 °C |
Best to drink: | 2014 to 2020 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Weingut Claus Preisinger GmbH Goldbergstr. 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2592 |
Item no.: | 15105 |
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