Description
Weinfurore
20
Im 2015er Jahrgang besteht das Heideboden Cuvée aus 50% Zweigelt, 30% Blaufränkisch und 20% Merlot, spontanvergoren im offenen Bottich und anschließend in gebrauchten 500 Liter Fässer ausgebaut. In der Nase massiv dunkel: Hollerröster, Brombeergelee, schwarze Oliven, (nasses) Leder, Hefezopf, auch etwas Eukalyptus und Wacholderbeere, tintig und wild. Am Gaumen mit toller Saftigkeit und zarter Röstaromatik, mürbes und reifes Tannin, Schwarzkirsche und wieder Wacholderbeere, leichte Phenolik dazu eine warme Würze, dunkel und tiefgründig, bleibt super hängen! [Jg. 2015, GB 08/2018]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Small Oak Barrel (used), Cask |
Misc.: | Natural Wine |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Black Earth, Gravel |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Austria |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Vintage: | 2022 |
Food Pairing: | Steaks, Pasta |
Quality: | Qualitätswein |
Grape Variety: | Red Blend (Cuvée) |
Association: | Pannobile |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | Red Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 13,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 16-17 °C |
Best to drink: | 2024 to 2029 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Claus Preisinger GmbH Goldbergstr. 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2592 |
Item no.: | 26074 |