Description
Weinfurore
20
Eine typisch lässige Bezeichnung von Claus Preisinger für einen ernsthaften Wein. Eine Cuvée aus Blaufränkisch, Cabernet Franc und Syrah, die teils maischevergoren, teils in der Amphore mit etwas Florhefe ausgebaut wurde. Helles Kaminrot, verhaltene kühle Nase: Blaubeeren, Schlehen, Johannisbeerblätter. Am Gaumen eine filigrane Textur, zarter Säure, frisch-fruchtig, nur ein Hauch von Tannin, dazu Cassisanklänge, Sauerkirsche, dabei federleicht und luftig, toller Trinkfluss. [GB Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Gravel |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Austria |
Origin: | Neusiedlersee, Burgenland |
Vintage: | 2022 |
Food Pairing: | Steaks, Pasta |
Grape Variety: | Red Blend (Cuvée) |
Association: | Pannobile |
Closure: | Diam Cork |
Wine Category: | Red Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2024 to 2028 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Claus Preisinger GmbH Goldbergstr. 60 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2592 |
Item no.: | 25631 |