Description
Weinfurore
20
Ganze Trauben für zwei Wochen auf der Schale vergoren, in der Endgärung abgepresst und dann 15 Monate auf der Voll-Hefe ausgebaut, ohne Filtration und Schwefel-Zugabe abgefüllt. Sattes Goldgelb, in der Nase anfänglich reduktive Aromen: frische Quitte, Fenchel, Weißkraut, Pommeranze, zart rauchig. Am Gaumen eine deftige Textur, dezent herb-mostig, gute Säure nach reifer Zitrone, wieder Quitte, dazu ein herzhafter Gerbstoff, zart bizelige Mineralik, etwas Roibuschtee im späten Nachhall. Geben Sie ihm Zeit - Sie werden belohnt! [GB 04/2022]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Limestone, Sand |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Austria |
Vintage: | 2021 |
Food Pairing: | Poultry, Canard, Shellfish |
Grape Variety: | Chardonnay |
Association: | Pannobile |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 9-10 °C |
Best to drink: | 2022 to 2026 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Judith Beck GmbH In den Reben 1 7122 Gols, Austria Phone +43 2173 2755 |
Item no.: | 24772 |