Description
Weinfurore
20
La Noue Blanchard stammt von 50 bis 70 Jahre alten Reben auf tiefem, schlammigem und kiesigem Boden über Schiefer. Diese Art von Boden eignet sich besonders gut für Cabernet Franc, mit niedrigen Erträgen, die nie über 20 hl liegen, ernten sie kleine, perfekt reife Trauben, die mit Stielen in offenen Bottichen 3 Wochen mazeriert werden, der Ausbau danach erfolgt ein Jahr in 10-jährigen Fässern. Ein seriöser Cab-Franc-Stil, dicht, komplex mit sehr feinkörnigen Tanninen.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Soil: | Gravel, Slate, Sand, Clay |
Character: | Natural wine - funky |
Produced in: | France |
Origin: | Anjou-Saumur, Loire |
Vintage: | 2021 |
Grape Variety: | Cabernet Franc |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | Red Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 14-16 °C |
Best to drink: | 2022 to 2029 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Item no.: | 24727 |