Blaufränkisch Rothe Bach 2014

41,50
55,33 €/l
 
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping
Country of destination for tax calculation:
Not available

Description

"Der beste Blaufränkisch Deutschlands" konstatiert Gerhard Retter (einer der besten Sommeliers in Europa) und der Falstaff Weinguide vergab für den Blaufränkisch Rothe Bach 96 Punkte, die höchste Bewertung für trockene Weine im gesamten Guide. Er zählt zu den besten deutschen Rotweinen.
Mittleres Rubingranat, in der Nase ein nobles Aromenspiel: Kirsche, Schlehen, Malz, leicht erdig, verwoben mit Kräuternoten, Jod und toller Mineralität. Am Gaumen sehr elegante Struktur, präzises feingranulares Tannin, Himbeerfrucht, lebendige Säure, mineralisch geprägt von der roten Erde, faszinierender Länge. Harmonisch - unspektakulär - groß, erinnert an die nördlichen Rhone. [GB 10/2016]

Robert Parker schreibt: The 2014 Rothe Bach Blaufränkisch shows a clear, ripe and pure bouquet that combines fine mineral flavors with elegant and perfectly ripe dark fruit aromas. Full-bodied, fresh and firm, this is a complex and tension-filled red with purity, energy and tension. Very good ageing potential.
Weinfurore
20
Eichelmann
100
Falstaff
100
Gault Millau
100
Robert Parker
100

Wine Profile

Wine Category: Red Wines
Character: rich + minerally
Vintage: 2014
Quality: Qualitätswein
Style: dry
Grape Variety: Blaufränkisch
Misc.: Spontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Treatment: Small Oak BarrelSmall Oak Barrel (used)
Produced in: Germany
Closure: Natural Cork
Association: VDP
Soil: Red ConglomerateSlate
Origin: Rheinhessen
Food Pairing: SteaksPastaBeef
Contents: 0.75 l
Item no.: 17226
Actual alcohol: 13,0 Vol.-%
Residual Sugar: 0,4 g/l
Accidity: 5,8 g/l
Rec. drinking temp.: 18-19 °C
Best to drink: 2016 to 2026
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: DE-ÖKO-039