Blaufränkisch Rothe Bach 2014

€ 41,50
per btl. (0,75 l) € 55,33 / l
including 19% VAT plus shipping (Paket)
Low stock: only 6 btl. In stock
Delivered in: 2-3 days
btl.
Contains sulfites.

Description

"Der beste Blaufränkisch Deutschlands" konstatiert Gerhard Retter (einer der besten Sommeliers in Europa) und der Falstaff Weinguide vergab für den Blaufränkisch Rothe Bach 96 Punkte, die höchste Bewertung für trockene Weine im gesamten Guide. Er zählt zu den besten deutschen Rotweinen.
Mittleres Rubingranat, in der Nase ein nobles Aromenspiel: Kirsche, Schlehen, Malz, leicht erdig, verwoben mit Kräuternoten, Jod und toller Mineralität. Am Gaumen sehr elegante Struktur, präzises feingranulares Tannin, Himbeerfrucht, lebendige Säure, mineralisch geprägt von der roten Erde, faszinierender Länge. Harmonisch - unspektakulär - groß, erinnert an die nördlichen Rhone. [GB 10/2016]

Robert Parker schreibt: The 2014 Rothe Bach Blaufränkisch shows a clear, ripe and pure bouquet that combines fine mineral flavors with elegant and perfectly ripe dark fruit aromas. Full-bodied, fresh and firm, this is a complex and tension-filled red with purity, energy and tension. Very good ageing potential.
Our Rating
20
Falstaff
100
Eichelmann
100
Gault Millau
100
Robert Parker
100

Wine Profile

Wine Category: Red Wines
Style: dry
Grape Variety: Blaufränkisch
Character: rich + minerally
Produced in: Germany
Origin: Rheinhessen
Vintage: 2014
Treatment: Small Oak BarrelSmall Oak Barrel (used)
Quality: Qualitätswein
Misc.: Spontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Soil: RotliegendesSlate
Food Pairing: SteaksPastaGame, Beef
Association: VDP
Closure: Natural Cork
Contents: 0,75 l
Item no.: 17226
Actual alcohol: 13,0 Vol.-%
Residual Sugar: 0,4 g/l
Accidity: 5,8 g/l
Rec. drinking temp.: 18-19 °C
Best to drink: 2016 to 2026
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: DE-ÖKO-039
Producer:
St. Antony Weingut GmbH & Co. KG
Wilhelmstr. 4
55283 Nierstein, Germany
Phone +49 6133 509110