Pinot Noir Savigny Les Beaune 2022

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Contains sulfites.
Description
Weinfurore
20

Von 60 Jahre alten Rebstöcken in der Lage Aux Fornaux stammen die Trauben für diesen Pinot Noir. Aus dem Lesegut werden die schönsten und intaktesten Traubenbüschel ausgewählt und diese dann auch im Ganzen belassen, um mit den restlichen zehn Prozent an handselektierten und zuvor entrappten Trauben gemeinsam vergoren zu werden. Nach zwei Wochen wird der Deckel gelüftet und die Maische abgepresst, bevor der Wein im verschiedensten Holzfässern über ein volles Jahr auf der Feinhefe zur Reife kommen darf.

Matthew Hayes beschreibt den durchaus alterungsfähigen Wein für Jancis Robinson als: »super-aromatic; abundant flowers and very lifted. There is a refined texture to the fruit – it is fresh and light, but with undeniable depth and a singing quality to it – as if really infused, not steeped. The wine is not tannic, but the very finely woven tannins present themselves in the flesh on the back of the teeth.«

Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: Small Oak Barrel (used)
Misc.: Natural Wine, Spontaneous Fermentation
Cultivation: Nature-orientated
Soil: Silt, Limestone
Character: Natural wine - easy
Produced in: France
Origin: Burgundy
Vintage: 2022
Food Pairing: Poultry, Canard, Mushroom
Quality: Qualitätswein
Grape Variety: Pinot Noir
Closure: Diam Cork
Wine Category: Red Wine
Style: dry
Content: 0,75 l
Actual alcohol: 13,0 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 14-16 °C
Best to drink: 2025 to 2035
Allergen information: Contains sulfites.
Bottled by:
Le Grappin
6 Rue du Tilleul
21190 Meloisey, France
Phone+447758952846
Item no.: 26425
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