Für den Däublin verwendet das Weingut Trauben von einigen der ältesten Syrah-Reben in Deutschland, Auch beim Syrah war Hanspeter Ziereisen ein echter Vorreiter. Die Trauben werden sechs Wochen auf der Maische vergoren und dann für 22 Monate in zur Hälfte neuen kleiunen Holzfässern vergoren.
Stefan Reinhardt schreibt bei Parker:T"he 2021 Jaspis Syrah Däublin is pure, fresh, intense and peppery on the nose, which is not far from Pinot Noir yet with the Rhône twist. From vines planted in high density in 1999, this is a full-bodied, fresh and tight, stimulating, saline and refreshing Syrah with a straightforward structure, stimulating freshness and intense finish."
Treatment: | Cask |
Misc.: | Spontaneous Fermentation |
Soil: | Loess, Limestone |
Character: | rich + minerally |
Produced in: | Germany |
Origin: | Baden |
Vintage: | 2021 |
Food Pairing: | braised Meat, Lambs, Beef |
Grape Variety: | Shiraz |
Category: | Red Wine |
Closure: | Natural Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2024 to 2031 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Bottled by: |
Weingut Ziereisen Markgrafenstrasse 17 79588 Efringen-Kirchen, Germany Phone +49 76282848 |
Item no.: | 26690 |