Pinot Noir 2014

12,28
16,38 €/l
 
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping
Sold out

Description

Our Rating
20
Ganztrauben in offenen Bottichen spontan vergoren. Nach drei Wochen abgepresst und 12-15 Monat in gebrauchten Burgunder-Barriques ausgebaut, danach unfiltriert auf die Flasche gezogen. Helles Kaminrot, naturtrüb, in der Nase Cornflakes, Malz, frische Himbeeren, dazu schotige Nuancen und zarte Feuerstein- und Bleistift-Noten. Am Gaumen zeigt dieser Basis Pinot Noir eine schlnke und drahtige Struktur, durchaus kräftige Säure - wirkt daher sehr frisch, wieder Himbeerfrucht, ganz zartes Tanninkleid, äußerst fein ausklingend, lang. [GB 09/2016]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Grape Variety: Pinot Noir
Soil: New red SandstoneShell Limestone
Vintage: 2014
Origin: Baden
Style: dry
Quality: Qualitätswein
Closure: Natural Cork
Character: light + fruity
Misc.: Natural / Orange / Raw WineSpontaneous Fermentation
Wine Category: Red Wines
Produced in: Germany
Treatment: Small Oak Barrel (used)
Food Pairing: SteaksVealBeef
Contents: 0.75 l
Item no.: 16637
Actual alcohol: 11,5 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 17-18 °C
Best to drink: 2015 to 2020
Allergen information: Contains sulfites.
Producer:
Enderle & Moll
Hinterhöfen 4
77955 Ettenheim, Germany
Phone +49 176-84168963