Pinot Noir 2014
Description
Weinfurore
20
Ganztrauben in offenen Bottichen spontan vergoren. Nach drei Wochen abgepresst und 12-15 Monat in gebrauchten Burgunder-Barriques ausgebaut, danach unfiltriert auf die Flasche gezogen. Helles Kaminrot, naturtrüb, in der Nase Cornflakes, Malz, frische Himbeeren, dazu schotige Nuancen und zarte Feuerstein- und Bleistift-Noten. Am Gaumen zeigt dieser Basis Pinot Noir eine schlnke und drahtige Struktur, durchaus kräftige Säure - wirkt daher sehr frisch, wieder Himbeerfrucht, ganz zartes Tanninkleid, äußerst fein ausklingend, lang. [GB 09/2016]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Pinot Noir |
Soil: | Shell LimestoneNew red Sandstone |
Vintage: | 2014 |
Origin: | Baden |
Style: | dry |
Quality: | Qualitätswein |
Closure: | Natural Cork |
Character: | light + fruity |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Wine Category: | Red Wine |
Produced in: | Germany |
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Food Pairing: | SteaksVealBeef |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 16637 |
Actual alcohol: | 11,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2015 to 2020 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Enderle & Moll Hinterhöfen 4 77955 Ettenheim, Germany Phone +49 176-84168963 |