Blaufränkisch Urwerk 2017
Description
Ein UR-Werk, das so ganz dem Triebaumer‘schen Verständnis der natürlichen Weinwerdung entspricht, nämlich ohne jegliche Zusätze. Ein Naturwein ohne Filtration, ohne Schönung und ohne Schwefel! Mittleres Rubingranat, in der Nase florale Noten, zart an Maische bzw. Trester erinnernd, rote Beete, Waldbeeren, ganz zarte Hefe-Reduktion. Am Gaumen sehr lebendige Stilistik, saftig, Beeren-Pflaumen-Cocktail, harmonisch und trinkanimierend, mittleres Tannin, klebt förmlich am Gaumen. Ein gelungenes Beispiel - wo und wie es langgehen könnte!?! [Jg. 2015, GB 01/2017]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Blaufränkisch |
Soil: | GravelSilt |
Vintage: | 2017 |
Origin: | Leithaberg, Burgenland |
Style: | dry |
Closure: | Natural Cork |
Misc.: | Natural WineNo Sulfites addedSpontaneous Fermentation |
Wine Category: | Red Wine |
Produced in: | Austria |
Association: | RWB |
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Food Pairing: | RoastsSteaksVealBeef |
Character: | Natural wine - easy |
Cultivation: | Nature-orientated |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 22646 |
Actual alcohol: | 13,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2020 to 2032 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Weingut Triebaumer Raiffeisenstraße 9 7071 Rust, Austria Phone +43 2685 528 |