Mischkultur 2022
Description
Weinfurore
20
Was für eine Mischkultur?! Wohl ein Gemischter Satz - kurz auf der Maische vergoren, ein toller Einstieg ins Naturwein Geschehen. Leicht hefetrübes Goldgelb, in der Nase vielversprechend nach Quitte, gelber Apfel, etwas Birne und Galia-Melone, ein Hauch von Amalfi-Zitrone. Am Gaumen eine dichte Textur, die Säure spielt gut mit, dazu ein leichter Hefetouch, auch ganz leichter Gerbstoff, staubtrocken, bleibt sehr angenehm am Gaumen stehen. [GB Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Gemischter Satz |
Soil: | Limestone |
Origin: | Weinland |
Style: | dry |
Closure: | Natural Cork |
Cultivation: | organicIn conversion to organic-dynamic |
Misc.: | Natural WineExtended Skin ContactSpontaneous Fermentation |
Wine Category: | White Wine |
Produced in: | Austria |
Treatment: | Cask |
Character: | Natural wine - easy |
Food Pairing: | SchnitzelLight DishesSalads |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 26493 |
Actual alcohol: | 11,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 9-10 °C |
Best to drink: | 1 to 4 years |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-902 |
Producer: |
Joiseph Natur Weingut Jungenbergweg 1A 7093 Jois, Austria |