Rosé 2022
Description
Weinfurore
20
Der 2021 Rosé von Johannes Trapl ist eine Cuvée aus 55 % Zweigelt und 45 % Blaufränkisch, die aus biologisch und biodynamischen Anbau stammen. In der Nase zunächst verhalten, zarte Rote Frucht, etwas Rhabarber mit floralem Touch, Himbeere, Rote Johannisbeere mit feiner Würze. Am Gaumen mit frischer Säure, zartem Gerbstoff, leicht bitzliger Kohlensäure, wieder Rhabarber und Erdbeere, ein unkomplizierter Naturrosé für kleines Geld! [ND Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | BlaufränkischZweigelt |
Soil: | SandGravel |
Origin: | Carnuntum |
Style: | dry |
Food Pairing: | Hors d'œuvre, EntriesPastaSalads |
Cultivation: | organicOrganic-dynamicDemeter (biodyn) |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Vintage: | 2022 |
Closure: | Diam Cork |
Produced in: | Austria |
Wine Category: | Rosé Wines |
Treatment: | CaskStainless Steel Tank |
Character: | Natural wine - easy |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 25689 |
Actual alcohol: | 10,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 9-10 °C |
Best to drink: | 2023 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Trapl Haupstr. 16 2463 Stixneusiedl, Austria Phone +43 2169 2404 |