Welschriesling Saybritz 2012
Description
Ein maischevergorener und oxidativ ausgebauter Welschriesling, der auf den ersten Blick wenig Sortentypizität hat, viel Kräuter, Würze und etwas Limette, etwas Maggikraut, sehr ruhig, getrocknete Aprikose, sehr schlanker Körper und straffe Säure, dann viel Hefe und mürbe Struktur, sehr dicht und mit gutem Druck, stoffige Salzigkeit kommt mit Luft immer mehr durch, entwickelt sich toll, braucht Zeit, Luft und Temperatur, ein echter Charakterwein.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Welschriesling |
Soil: | LimestoneSilt |
Vintage: | 2012 |
Origin: | Mittelburgenland |
Style: | dry |
Closure: | Natural Cork |
Cultivation: | organic |
Misc.: | Natural WineFermentation on the skins |
Food Pairing: | Asian FoodThai Food (spicy)FishPoultry, ChickenVeal |
Wine Category: | White Wine |
Produced in: | Austria |
Character: | rich + fruity |
Treatment: | Cask |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 15200 |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 12-13 °C |
Best to drink: | 2013 to 2017 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weingut Weninger GmbH Florianigasse 12 7312 Horitschon, Austria Phone +43 2610 42165 |