Welschriesling O.S. Olé 2015

ab 1 btl.
19,60
26,13 €/l
 
ab 6 btl.
18,62
24,83 €/l
Save -5%
per btl. of 0,75l incl. VAT plus shipping costs Auswahl Steuerzone / Lieferland
  • Not available
Contains sulfites.
Description
Der erste Orangewein von Kurt Feiler ist ein Welschriesling, der nach vier Wochen Maischegärung im 500 Liter Fass ausgebaut wurde. Nach dem Säureabbau und weiterer Reife im Holzfass wurde der Wein ungeschwefelt und mit etwas Hefe in die Flasche gefüllt, das O.S. im Namen steht für den Ausbau ganz ohne Schwefel. Helles Gelb mit orangen Reflexen, in der Nase würzig mit floralen Akzenten, zarte Anklänge von Karamel, wird mit Luft immer intensiver und fruchtiger. Am Gaumen fruchtig-würzig, sehr schöne Balance und Fülle, ungemein vollmundiger und tiefgründiger Welschriesling, mineralischer Abgang. [GB 05/2107]

Mit einer Menge von 4 mg/l Gesamt-SO2 gilt dieser Wein als schwefelfrei.
A La Carte
100
Falstaff
100
Gault Millau
20
Weinfurore
20
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: Tonneau, Small Oak Barrel (used)
Misc.: Natural Wine, Fermentation on the skins, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Soil: Brown Earth, Gneiss
Character: rich + lusty
Produced in: Austria
Origin: Leithaberg, Burgenland
Vintage: 2015
Food Pairing: Asian Food, Snacks, Veal
Grape Variety: Welschriesling
Association: RWB, ÖTW
Closure: Natural Cork
Wine Category: White Wine
Style: dry
Content: 0,75 l
Actual alcohol: 13,0 Vol.-%
Residual Sugar: 2,3 g/l
Accidity: 4,3 g/l
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2017 to 2023
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Feiler-Artinger
Hauptstr. 3
7071 Rust, Austria
Phone +43 2685 237
Item no.: 18091
Contact data