DE

Weißburgunder Edelgraben 2013

ab 1 btl.
31,50
42,00 €/l
 
ab 6 btl.
29,93
39,90 €/l
Save -5%
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping
Country of destination for tax calculation:
Not available

Description

Ein außergewöhnlicher Weißburgunder, der nach der Maischegärung in Amphoren und Holzfässern, für 18 Monate in Eichenfässern ausgebaut wurde, danach unfiltriert und ungeschwefelt abgefüllt. Intensive Kräuterwürze, frische Birne, Grapefruitzesten und etwas Honig. Am Gaumen sehr lebendig, frisch strukturiert, feine nussige Anklänge, salziger Nachhall, reifer Apfel im Abgang, viel Stoff, ein Wein mit viel Substanz und trotzdem einem grandiosen Trinkfluss. [CB Jg. 2012]
Weinfurore
20
Falstaff
100
Vinaria
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Wine Category: White Wines
Character: rich + minerally
Vintage: 2013
Quality: Landwein
Style: dry
Grape Variety: Pinot Blanc
Misc.: Natural WineFermentation on the skinsSpontaneous Fermentation
Cultivation: organic
Treatment: AmphoraSmall Oak Barrel (used)
Produced in: Austria
Closure: Natural Cork
Association: Pannobile
Soil: SlateShell Limestone
Origin: Neusiedlersee, Burgenland
Food Pairing: RoastsSchnitzelPoultry, ChickenVeal
Contents: 0.75 l
Item no.: 16472
Actual alcohol: 14,0 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2015 to 2021
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-402
Producer:
Weingut Claus Preisinger GmbH
Goldbergstr. 60
7122 Gols, Austria
Phone +43 2173 2592