Weißburgunder 2019
Description
Dieser Weißburgunder kommt vom Leithaberg mit Muschelkalk im Untergrund. In der Nase gelbe Traubenschale (man richt förmlich die Trauben von der Ganztraubenpressung), dazu leichte Sesam- und Feuersteinnoten, dann Quitte, Bratapfel und ein Hauch Orangenzeste. Am Gaumen eine mächtige Textur, nur sehr zarte Säure, gedeckte Frucht, ganz feiner Gerbstoff kommt auf, alls sehr harmonisch, bleibt fruchtig und bleibt nachhaltig. [GB Jg. 2017]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Pinot Blanc |
Soil: | Shell Limestone |
Vintage: | 2019 |
Origin: | Weinland |
Style: | dry |
Closure: | Natural Cork |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Wine Category: | White Wine |
Produced in: | Austria |
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Food Pairing: | FishPoultry, ChickenAsparagus |
Character: | Natural wine - easy |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 21865 |
Actual alcohol: | 13,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 11-12 °C |
Best to drink: | 2021 to 2029 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Weingut Lichtenberger Gonzales Seestr. 42 7091 Breitenbrunn, Austria Phone +43 664 3426861 |