Description
Weinfurore
20
Die Trauben für diese Cuvée aus 40% Auxerrois, 25% Pinot Gris, 25% Riesling und 10% Sylvaner stammen aus verschiedenen Kalk-Lagen um Mittelbergheim sowie vom Stierkopf in Mutzig. Spontan vergoren mit leichter Schwefelung während der Gärung und Abfüllung (Gesamt-SO2 aber unter 20mg), ausgebaut auf der Hefe für 8 Monate in großen Holzfässern.
Die Nase erinnert an gelbe Früchte mit minzigen und zitronigen Nuancen. Am Gaumen ist er salzhaltig, lebhaft, sprudelnd, mit schöner Nachhaltigkeit.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Limestone |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | France |
Origin: | Alsace |
Vintage: | 2023 |
Grape Variety: | White Blend (Cuvée) |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 1 l |
Actual alcohol: | 12,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 15-17 °C |
Best to drink: | 2024 to 2028 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | FR-BIO-01 |
Bottled by: |
Jean-Pierre Rietsch 7 Rue Stein 67140 Mittelbergheim, France Phone +33 679 052508 |
Item no.: | 27004 |