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Roter Veltliner Reisenthal Botega 2016

25,50
34,00 €/l
 
per btl. of 0.75l including VAT plus shipping Country of destination for tax calculation:
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Description

Weinfurore
20
Der Rote Veltliner ist eine der Lieblingstrauben von Sepp Mantler und er macht aus der Lage Reisenthal immer einen der besten Sortenvertreter. Mit dem althochdeutschen BOTEGA ist der Bottich gemeint, in dem dieser Wein auf der Maische vergoren wurde. Ohne Oxydation sehr helles Grüngelb, in der Nase dann aber doch klar der lange Schalenkontakt erkennbar: Quitte, Birne, Sternfrucht, Sommerwiese und Nuancen von frischem Brot. Am Gaumen eine ätherische fast ölige Textur, sehr trockener Schmelz, mit Luft und Wärme kommen Mandarinen ins Spiel, viel Struktur mit richtigem Gerbstoff und gut passender Säure, sehr elegant (für einen Maischevergorenen) und nachhaltig. {GB 11/2017]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!

Wine Profile

Grape Variety: Roter Veltliner
Soil: Loess
Vintage: 2016
Origin: Kremstal
Style: dry
Quality: Qualitätswein
Closure: Natural Cork
Cultivation: organic
Misc.: Natural WineFermentation on the skinsSpontaneous Fermentation
Wine Category: White Wine
Produced in: Austria
Character: rich + minerally
Association: ÖTW
Food Pairing: FishPoultry, ChickenVeal
Contents: 0.75 l
Item no.: 17398
Actual alcohol: 13,0 Vol.-%
Rec. drinking temp.: 11-12 °C
Best to drink: 2017 to 2024
Allergen information: Contains sulfites.
Certified organic by: AT-BIO-301