Description
Ganze Rote Veltliner Trauben wurden im kleinen Holzfass vergoren und für 186 Tage auf der Maische belassen und naturtrüb abgefüllt. Sehr helles Orange, in der Nase roter Apfel, Maracuja, Hagebutten, Orangenzeste, orientalische Gewürznoten und Anklänge von Rauchfleisch. Am Gaumen eine saftige Textur mit feiner Säurestruktur, engmaschig, Exotik pur, granularer Gerbstoff, salzig-mineralischer Abgang, nur minimal hefig, hält sich großartig auf der Zunge. [GB 03/2018]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Tonneau |
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation |
Soil: | Loess, Prehistoric Rock |
Character: | rich + fruity |
Produced in: | Austria |
Origin: | Wagram |
Vintage: | 2015 |
Food Pairing: | Asian Food, Veal, Soft Cheese |
Grape Variety: | Roter Veltliner |
Category: | White Wine |
Closure: | Screwcap |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 13,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 12-13 °C |
Best to drink: | 2016 to 2023 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Bottled by: |
Weingut Josef Fritz Ortsstrasse 3 3701 Zaussenberg, Austria Phone +43 2278 25150 |
Item no.: | 18363 |
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