Description
Weinfurore
20
Ein Rosé aus Blaufränkisch, Zweigelt und Merlot aus den ganzen Trauben gepresst, spontan vergoren und in gebrauchten 500 Liter Fässern bzw. Stahl ausgebaut. Einnehmende Nase nach roten Ribiseln, Himbeermark, Rhabarber, dunkel gebackener Bisquitboden. Am Gaumen eine straffe bis erfrischende Textur, wieder rote Beerenfrucht, gute Säure mit zartem Tannin, dezente herbe Noten, daneben kühle blättrige Anklänge von Eukalyptus, leicht nach Feuerstein, bleibt gut hängen - sehr gelungen. PLV! [GB Jg. 2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Silt, Slate |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | Austria |
Origin: | Burgenland |
Vintage: | 2023 |
Food Pairing: | Veal, Pasta, Beef |
Grape Variety: | Rosé Blend (Cuvée) |
Closure: | Screwcap |
Wine Category: | Rosé Wines |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 15-16 °C |
Best to drink: | 2024 to 2030 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Wachter-Wiesler KG Untere Hauptstraße 7 7474 Deutsch Schützen, Austria Phone +43 3365 2245 |
Item no.: | 27170 |