Description
Der Riesling Bundsandstein von Frank John ist im großen Holzfass spontan vergoren, mit anschließendem langen Hefekontakt. Ausgefallene Nase mit gelbem Pfirsich, etwas Grapefruitzeste, vegetale Noten, leicht krautig, rauchig-kalkig und etwas Heu im Hintergrund. Am Gaumen mit einer zupackenden Struktur, hohe Mineralik, daneben aber auch schmelzig, sehr saubere gelbe Rieslingfrucht, die fein ziselierte Säure geht ins Salzige über, guter Druck und tolle Länge. Ein ausdrucksstarker Riesling der mit Komplexität und Mineralik glänzt. [GB Jg. 2014]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, Demeter (biodyn) |
Soil: | New red Sandstone |
Character: | hearty + minerally |
Produced in: | Germany |
Origin: | Pfalz |
Vintage: | 2016 |
Food Pairing: | Poultry, Chicken, Soft Cheese |
Quality: | Qualitätswein |
Grape Variety: | Riesling |
Category: | White Wine |
Closure: | Natural Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 10-11 °C |
Best to drink: | 2019 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | DE-ÖKO-003 |
Bottled by: |
Frank John - Hirschhorner Weinkontor Hirschhornring 34 67435 Neustadt, Germany Phone +49 6321670537 |
Item no.: | 19448 |
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