Pinot Noir »Pinot à trois« 2017
Description
Weinfurore
20
Typisch Enderle & Moll im zarten Kaminrot und leicht hefereduktiver Grundausrichtung, in der Nase Himbeeren, Malz, Heu und Wiesenkräuter, dazu Nuancen von Bleistift und Eukalyptus, sehr vielschichtig. Eine präzise Säure hält diesen Pinot Noir sehr lebendig und lang am Gaumen, daneben leicht süßlicher Schmelz, saftig, feines mürbes Tannin, wieder Himbeerfrucht, etwas Malz und Lavendel, sehr stimmig auch im Abgang. [GB 01/2017]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Character: | Natural wine - easy |
Vintage: | 2017 |
Quality: | Qualitätswein |
Style: | dry |
Grape Variety: | Pinot Noir |
Origin: | Baden |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Produced in: | Germany |
Treatment: | Small Oak Barrel (used) |
Closure: | Natural Cork |
Soil: | Shell LimestoneNew red Sandstone |
Food Pairing: | SteaksVealBeef |
Wine Category: | Red Wines |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 19987 |
Actual alcohol: | 12,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2020 to 2029 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Enderle & Moll Hinterhöfen 4 77955 Ettenheim, Germany Phone +49 176-84168963 |