Description
Die Materia Prima der griechischen Philosophie stand Pate für diesen "Urstoff" - dessen handselektierte Traminer und Grüner Veltliner Trauben wurden spontan im Betonei auf der Maische vergoren. Mittleres Rotgold, in der Nase eine intensive Geruchsvielfalt, Tannennadeln, Nuancen von Harz, Wegerich, kandierte Orangen, Hagebute, Bratapfel und leicht ätherische Noten. Am Gaumen eine eher herbe Textur, knochentrocken mit einer rauchigen Würze, dezente Malznoten, sehr zarte Säure, guter Grip vom Gerbstoff. Ein elementarer Wein im Urzustand, in sich ruhend und doch bewegend! [GB 07/2021]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Loess |
Character: | Natural wine - wild |
Produced in: | Austria |
Origin: | Wagram |
Vintage: | 2019 |
Food Pairing: | Fish, Poultry, Chicken, Veal |
Grape Variety: | White Blend (Cuvée) |
Association: | ÖTW |
Category: | White Wine |
Closure: | Natural Cork |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 11,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 10-11 °C |
Best to drink: | 2021 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Weinberghof Fritsch GmbH Schlossberg 9 3470 Oberstockstall, Austria Phone +43 2279 50370 |
Item no.: | 22871 |
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