Description
Weinfurore
20
Die Materia Prima der griechischen Philosophie stand Pate für diesen „Urstoff„, dessen handselektierte Traminer Trauben wurden spontan im Betonei auf der Maische vergoren. Helle Bernsteinfarbe, in der Nase intensive Geruchsvielfalt, trockene Traminernoten, kandierte Orangen, Hagebute, Bratapfel, leichte ätherische Noten. Am Gaumen eine eher zarte Struktur, knochentrocken mit einer rauchigen Würze, dezente Malznoten, sehr zarte Säure, auch etwas Tannin im Abgang, für einen Orange-Wein angenehm trinkig. Ein elementarer Wein im Urzustand, in sich ruhend und doch bewegend! [GB 12/2015]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, No Sulfites added, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, respekt-biodyn |
Soil: | Loess |
Character: | hearty + minerally |
Produced in: | Austria |
Origin: | Wagram |
Vintage: | 2015 |
Food Pairing: | Fish, Poultry, Chicken, Veal |
Grape Variety: | Traminer |
Association: | ÖTW |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 12,0 Vol.-% |
Residual Sugar: | 0,5 g/l |
Accidity: | 5,0 g/l |
Rec. drinking temp.: | 10-11 °C |
Best to drink: | 2017 to 2023 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Producer: |
Weinberghof Fritsch GmbH Schlossberg 9 3470 Oberstockstall, Austria Phone +43 2279 50370 |
Item no.: | 17312 |
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