Kékfrankos Blumenthal 2017
Description
Weinfurore
20
Die Trauben stammen von über 40 Jahre alte Reben aus der Lage Blumenthal mit Kies & Lehm Boden. In der Nase dunkle Beeren, auch Cranberries, Pflaumen, Malz, Graphit und Gewürze (schwarzer Pfeffer, Anis). Am Gaumen eine rauchig-erdige Textur, Rote Bete, wieder rote Beeren und Malz bzw. Trebern (nicht untypisch für Naturwein), sehr urig und kräftig auch in der Säure, verfeinert am Schluß mit einem leicht blumigen Ton. Ein ausgefallener Blaufränkisch! [GB 03/2020]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Grape Variety: | Blaufränkisch |
Soil: | GravelSilt |
Vintage: | 2017 |
Origin: | Sopron |
Style: | dry |
Quality: | Qualitätswein |
Closure: | Natural Cork |
Misc.: | Natural WineSpontaneous Fermentation |
Wine Category: | Red Wine |
Produced in: | Hungary |
Character: | rich + lusty |
Treatment: | Cask |
Cultivation: | Nature-orientated |
Food Pairing: | SteaksHard Cheese |
Contents: | 0.75 l |
Item no.: | 19861 |
Actual alcohol: | 14,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 17-18 °C |
Best to drink: | 2020 to 2028 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Producer: |
Weingut Peter Wetzer Brennbergi 6/c 9400 Sopron, Hungary Phone +43 676 9120100 |