Description
Weinfurore
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Unter dem Titel „Entdeckungen aus Langenlois„ experimentiert Steffi und Alwin Jurtschitsch an besonderen Wein Projekten. Eine Idee, ein Gedanke auf der Suchenach der Vielfalt des Geschmacks im Wein. Entstehung Grüner Veltliner »Freier Loiser« - ein Grüner Veltliner vom Loiserberg der nicht wollte wie er sollte bekam die Freiheit so zu sein wie er ist. Der Jahrgang 2014 wurde ungeschönt und unfiltriert im Frühling 2016 abgefüllt. Dieser Wein ist naturtrüb! [GB 09/2015]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic |
Soil: | Loess, Gneiss, Prehistoric Rock |
Character: | rich + fruity |
Produced in: | Austria |
Origin: | Kamptal |
Vintage: | 2013 |
Food Pairing: | Asian Food, Poultry, Chicken, Veal, Soft Cheese |
Quality: | Qualitätswein |
Grape Variety: | Grüner Veltliner |
Association: | ÖTW |
Closure: | Screwcap |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 13,0 Vol.-% |
Residual Sugar: | 2,3 g/l |
Accidity: | 6,5 g/l |
Rec. drinking temp.: | 11-12 °C |
Best to drink: | 2015 to 2020 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Weingut Sonnhof Jurtschitsch KG Rudolfstraße 39 3550 Langenlois, Austria Phone +43 2734 2116 |
Item no.: | 16125 |
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