Description
Weinfurore
20
Ein Grüner Veltliner, kurz auf der Maische belassen, unfiltriert und daher naturtrüb abgefüllt. In der Nase ein intensives Aromenspiel: Grapefruit, etwas Champagnerkraut, dazwischen ein Anflug von Zwiebelchutney, mostig-maischig mit dezentem Hefetouch. Am Gaumen eine sehr herbe Textur mit erfrischender Säure, geprägt auch vom Gerbstoff, leicht oxydierter Boskop-Apfel, Zitronenzeste, zupackend, sehr stimmig und wirklich süffig. Topp PLV, ein toller Naturwein in bunter Hippie/Patchwork-Aufmachung! [GB 02/2024]
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Treatment: | Cask |
Misc.: | Natural Wine, Fermentation on the skins |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, Demeter (biodyn) |
Soil: | Slate, Gravel |
Character: | Natural wine - funky |
Produced in: | Austria |
Origin: | Carnuntum |
Vintage: | 2022 |
Food Pairing: | Poultry, Chicken, Veal |
Grape Variety: | Grüner Veltliner |
Closure: | Diam Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 11,0 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 11-12 °C |
Best to drink: | 2024 to 2031 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | AT-BIO-402 |
Bottled by: |
Weingut Trapl Haupstr. 16 2463 Stixneusiedl, Austria Phone +43 2169 2404 |
Item no.: | 25690 |