Description
Dieser Chardonnay stammt von Reben, die zwischen 1973 und 1980 auf Mergelböden im Nachbardorf »Grusse« gepflanzt wurden. Ein unglaublich komplexer Chardonnay, der die ganze Intensität von Steinobst, grünem Apfel, salziger Mineralik und nussiger Würze in sich vereint. Ein weiteres Meisterwerk von "Fanfan" Jean-Francois Ganevat, der diesbezüglich viel (und schnell) von seinem burgundischen Legenden-Mentor Jean-Marc Morey gelernt hat.
Note: Natural wines are produced differently and filled without clearing, filtering or adding sulfites. Wine lees and deposits from the yeast are common, smell and taste can differ significantly from conventionally produced wines. If you would like to learn more about these wines, visit our natural wines section or contact us!
Wine Profile
Misc.: | Natural Wine, Spontaneous Fermentation |
Cultivation: | organic, Organic-dynamic, Demeter (biodyn) |
Character: | Natural wine - easy |
Produced in: | France |
Origin: | Jura |
Vintage: | 2019 |
Grape Variety: | Chardonnay |
Closure: | Natural Cork |
Wine Category: | White Wine |
Style: | dry |
Content: | 0,75 l |
Actual alcohol: | 13,5 Vol.-% |
Rec. drinking temp.: | 10-12 °C |
Best to drink: | 2020 to 2027 |
Allergen information: | Contains sulfites. |
Certified organic by: | FR-BIO-01 |
Bottled by: |
Domaine Ganevat Ham. de la Combe 39190 Rotalier, France |
Item no.: | 27174 |